Voortgang reconstructie Machineweg: Middenweg dicht!

Thursday 01 August 2024

De Machineweg is nu volledig geopend voor verkeer. Het gewicht van de voorbelasting rust momenteel op de berm bij de Hornweg en de Middenweg. Hierdoor wordt de ondergrond samengedrukt, zodat er een stevige basis ontstaat waarop straks de rotondes gebouwd kunnen worden.

De bouw van de rotonde op de Catharina Amalialaan vindt plaats in 3 stappen: 

Stap 1 – Machineweg afgesloten van maandag 5 augustus tot 6 oktober 

  • Er is alleen eenrichtingsverkeer mogelijk over het kruispunt vanuit de Catharina-Amalialaan richting de N201
  • Verkeer vanaf de N201 richting de Catharina-Amalialaan wordt omgeleid via de Legmeerdijk (N231) / Japanlaan of via de Aalsmeerderweg / Julianalaan.
  • Bevoorrading voor het Poldermeesterplein verloopt via de Aalsmeerderweg / Julianalaan.
  • Fietsers en voetgangers worden omgeleid langs het werkvak en over de tijdelijke brug. 

Stap 2 – Kruispunt afgesloten van 7 oktober tot 15 december 

  • Er wordt een tijdelijke fietsstraat aangelegd tussen de Catharina-Amalialaan en de Machineweg over het werkterrein. Auto’s zijn te gast en er blijft een verbinding in twee richtingen mogelijk tussen het Poldermeesterplein en de Hornweg voor auto’s en fietsers.
  • Verkeer vanaf de N201 richting de Catharina-Amalialaan wordt omgeleid via de Legmeerdijk (N231) / Japanlaan of via de Aalsmeerderweg / Julianalaan.

Stap 3 – Afbouw rotonde van 16 december tot begin februari 2025 

  • De rotonde is open voor al het verkeer, met uitzondering van één aansluiting naar de Machineweg (richting de Hornweg).
  • Verkeer wordt omgeleid via de Legmeerdijk (231) en de N201.

We begrijpen dat deze werkzaamheden enige hinder met zich mee kunnen brengen. Gedurende bepaalde momenten zult u een omleidingsroute moeten volgen. Er wordt geprobeerd om de hinder tot een minimum te beperken. 

>> Lees de begeleidende brief van uitvoerder KWS 

« Terug

Over Green Park Aalsmeer

Vereniging Parkmanagement Green Park is gelegen in Aalsmeer. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Green Park Aalsmeer opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.